- By Simon Staffeldt Schou

Virksomhedsbesøg og foredrag om styring af sikkerhedsrisiko

Direktøren for PJM A/S, Benny Smith, bød velkommen og fortalte om virksomhedens rivende udvikling.

”Automation af great ideas”.

Sådan lyder sloganet hos virksomheden PJM A/S, der i februar åbnede dørene for InterForce Region Sjællands medlemsvirksomheder. PJM A/S er en imponerende og succesfuld virksomhed i Fårevejle, der har fokus på ekstrem præcision, når der designes, bygges og serviceres komplekse kundetilpassede automationsløsninger.

PJM A/S

Hos PJM A/S viste administrerende direktør Benny Smith rundt på fabrikken og fortalte, at virksomheden, som blev grundlagt af Poul Johansen i 1960, er i rivende udvikling. For nuværende har virksomheden 150 ansatte og vil nu udvide fabrikken med yderligere 2.800 m2 for at imødekomme den stigende efterspørgsel.

De fremmødte fik en unik mulighed for at se nogle af de mange maskiner, PJM A/S er i gang med at bygge. Virksomheden har blandt andre globale kunder som Lego, Danfoss, Grundfos, Novo Nordisk, Lundbech og Coloplast.

Guardian – Security Risk Management

“Don´t take any unnecessary risk”.

Sådan løb budskabet fra Norman Kristiansen, der er direktør for virksomheden Guardian – Security Risk Management. I sit indlæg fortalte han om det risikoarbejde, det er at have ansvaret for andre menneskers sikkerhed i fremmede lande.

Norman Kristiansen, tidligere jægersoldat og grundlægger af virksomheden Guardian, fortalte om arbejdet med at udsende medarbejdere til verdens brændpunkter.

Norman Kristiansen er tidligere jægersoldat og oprettede i 2005 virksomheden Guardian med den mission at hjælpe virksomheder, når de sender deres medarbejdere ud til verdens brændpunkter.

Det gør han i samarbejde med sit team af fagfolk med baggrunde fra det danske militær og den akademiske verden.

Guardian har blandt andet mange udenrigskorrespondenter under deres ’vinger’. Virksomheden var også en vigtig aktør i frigivelsen af Daniel Rye tilbage i 2013-2014, da han som freelancefotograf i Syrien blev taget til fange af Islamisk stat.

Det var ligeledes Guardian, der bl.a. hjalp Maersk med at få 200 medarbejdere og deres familier ud af det krigsramte Ukraine i foråret 2022.

Forbered dig på det værst

”Hav en kriseplan klar, hvis tingene begynder at gå galt. Tænk de mulige scenarier igennem, og lav en vurdering for alt,” sagde Norman Kristiansen, da han blev bedt om at forklare, hvordan de forbereder folk på at blive udsendt til verdens brændpunkter.

Guardian bruger blandt andet en digital security-app. Det er et supergodt værktøj, som de udsendte hver dag bruger til at tjekke ind. På den måde kan man fra Guardians operationscenter i Kolding live følge de mange kunders bevægelser rundt omkring i verden.

Gentagelse af successen

Tak til PJM for den spændende rundvisning og til Guardian for indblikket i deres arbejde med professionel sikkerhedsrisikostyring.

InterForce Region Sjælland planlægger at gennemføre et tilsvarende arrangement til næste år, i 2024.