- By Simon Staffeldt Schou

Chefen for Livgarden: Vi har i den grad brug for Reserven

Ved det traditionsrige Stærekassemøde d. 25. august i København mellem det private erhvervslivs og Forsvarets topledelse modtog Den Kongelige Livgarde et hæderskjold. Chefen for Livgarden, oberst Mads Rahbek, modtog skjoldet på vegne af regimentet.

Oberst Mads Rahbek, chef for Livgarden, får overdraget et hæderskjold, bl.a. for sin støtte til InterForce og Reserven
Oberst Mads Rahbek, chef for Livgarden, fik overdraget et hæderskjold ved InterForce Hovedstadens Stærekassearrangement.

Hæderskjoldet blev ikke bare givet for regimentets store indsats under Coronaen, hvor Livgarden bl.a. hjalp til med at bevogte grænserne og de mange Corona-teststeder. Livgarden fik også prisen for den store støtte, regimentet altid har ydet InterForces forskellige arrangementer. En støtte, der bringer det danske erhvervsliv og Forsvaret tættere sammen.

“Reserven bringer kompetencer med sig”

Ved modtagelsen af hæderskjoldet sagde Mads Rahbek:

”Tilbage under Den kolde krig havde vi en kæmpe mobiliseringsopgave. Derfor havde vi et kæmpe reserveofficerskorps. Det har vi ikke længere, men vi lever stadig godt af Reserven i dag. For de bidrager i høj grad til, at vi kan løse vores opgaver.”

”Jeg kan se, at både de ældre og de nye medlemmer af Reserven bringer en lang række kompetencer med sig ind i Forsvaret, når vi kalder på dem. Derfor giver Den Kgl. Livgardes samarbejde med InterForce rigtig god mening! For de mennesker, der både har et civilt arbejde, og som samtidig kommer ind og gør en indsats for os i Forsvaret, de har rigtig meget at byde på.”

”Det er ressourcepersoner, og dem har vi brug for.”

Læs mere om Stærekassearrangementerne ved at klikke her.