- By Simon Staffeldt Schou

Succesfulde Stærekassemøder

D. 24.-25. august slog InterForce Region Hovedstaden for syvende gang dørene op for de traditionsrige Stærekassemøder.

Livgardens Tambourkorps deltog på de to Stærekassemøder.
Livgardens Tambourkorps deltog på de to Stærekassemøder.

Som det er tradition, mødtes et bredt udvalg af danske virksomhedsledere og HR-chefer med Forsvarets ledelse på førstedagen. På andendagen mødtes toplederne med Forsvarets øverste ledelse.

Igen i år var et bredt udvalg af virksomhedsledere, HR-chefer og topledere inviterede til debat med Forsvarets ledelse og topledelse på det traditionsrige Stærekassemøder.
Igen i år var et bredt udvalg af virksomhedsledere, HR-chefer og topledere inviterede til debat med Forsvarets ledelse og topledelse.

Debatemnet var det samme de to aftener, nemlig resultat- og relationsorienteret ledelsesstil i forhold til den enkelte mødedeltagers ledelsesstil. Debatten kom også hurtigt til at handle om de ledelsesmæssige udfordringer i en tid med pandemier, forsyningsproblemer, krig i Ukraine og inflation. Og ikke mindst et arbejdsmarked, der skriger på flere hænder, både i Forsvaret, i det offentlige og på det private arbejdsmarked.

Krav om purpose

Det er en tid, hvor ledelse er vigtigere end nogensinde før, understregede Forsvarschef Flemming Lentfer i sit oplæg. Men en ledelse, der i højere grad skal inddrage medarbejderne, så de tydeligt føler, at der er et højere formål, et purpose, med deres arbejde.

CEO for Salling Group, Per Bank, lagde vægt på, at ledelse skal være værdibaseret og give medarbejderne et tydeligt formål med deres arbejde.
CEO for Salling Group, Per Bank, lagde vægt på, at ledelse skal være værdibaseret og give medarbejderne et tydeligt formål med deres arbejde.

Der var en tydelig råd tråd i samtalerne over de to dage: Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet kræver ikke bare større fleksibilitet, men også et tydeligt formål med deres arbejde. Det kom særligt til udtryk i CEO for Salling Group, Per Banks debatoplæg:

Ledelse skal være purpose-drevet, den skal være værdibaseret. Der skal noget mere til end bare en økonomisk bundlinje! Der skal også være fokus på den energi-, miljømæssige- og sikkerhedspolitiske bundlinje.

Relationsorienteret ledelsesstil

Begge dage modererede Thomas Juul-Dam, tidligere særlig rådgiver for statsminister Helle Thorning-Schmidt, debatterne. Formand for InterForce Region Hovedstaden, professionel bestyrelsesformand og –medlem af en række bestyrelser Martin Bøge Mikkelsen satte rammerne for de to debataftener. Ved afslutningen af de to dages Stærekassemøder opsummerede han:

De medarbejdere, der er særligt efterspurgt i disse år, er begavede, arbejdssomme, har høje sociale kompetencer og ønsker større fleksibilitet. Derudover efterspørger de mere end tidligere et højere formål med deres arbejde. Det kræver derfor et særligt fokus på den relationsorienterede ledelsesstil af den leder, der vil tiltrække de rette medarbejdere til sin virksomhed.

Formanden for InterForce Region Hovedstaden, Martin Bøge Mikkelsen, satte rammerne om de to debataftener.
Formanden for InterForce Region Hovedstaden, Martin Bøge Mikkelsen, satte rammerne om de to debataftener.

En stor tak til alle virksomhedslederne, der glade mødte op til debat på de to Stærekassemøder. Tak til InterForce Region Hovedstaden for at planlægge og eksekvere de to arrangementer. Og en stor tak til Søværnets og Livgardens Tambourkorps for at gøre aftenerne endnu mere festlige.

Søværnets Tambourkorps var med til at gøre Stærekassemøderne festlige.
Søværnets Tambourkorps var med til at gøre debatarrangementerne festlige.

Fotos: Hélène Marie Mogensen de Monléon

Er du interesseret i at høre mere om InterForce Region Hovedstadens arrangementer, eller overvejer du at blive støttevirksomhed? Klik her for kontaktinfo.