- By Sisse Poulsen

MindScout får overrakt skjold som tak for støtten til Forsvaret.

af Lars Raae

Jeg forlod Forsvaret, fordi jeg ville give andre muligheden for at opleve, hvordan fantastiske teams virkelig kan virke”.

Og med de ord taler Lars Møller ikke om et software-program – men rent faktisk om ”rigtige” teams i den virkelige verden. Teams der eksekverer.

Lars Møller var i 25 år operativ Jægersoldat men valgte at blive civil – og gå på fuld tid på sin ide. Han havde knækket koden til, hvordan man kunne lære andre at skabe bæredygtigt lederskab og stærke selvkørende teams.

Vi lader Lars Møller selv fortælle:

Alle kan få den samme team-spirit, som vi har i Forsvaret” – men det kræver, at hele holdet fokuseret på netop den holdånd og at der er nogle der viser dem hvordan. For det sker ikke automatisk.

Det er jo her, lederen kommer ind i billedet. Det er vigtigt at fokusere på to væsentlige High Performance Byggesten. Professionel faglighed og det, som jeg kalder den Operative Sociale Software. Det er samarbejdet, indstillingen, tilliden, ærligheden, pålideligheden og troværdighed – alt i alt at lederen viser teamet, at relationen er møg-vigtig. Ellers bliver de aldrig et team. Af samme årsag behøves lederen ikke altid selv at være faglig dygtig, men må være menneskeligt dygtig.”

Lederen kan ende med et team der bliver så dygtigt, og som man stoler så meget på, at han/hun tør at afgive autoriteten. Og Jo mere autoritet lederen tør afgive, jo mere værdsat bliver denne leder ofte.”

InterForce takker Lars Møller for tiden i tjeneste i Forsvaret. Og takker ligeledes for, at han med sit medlemskab af InterForce ønsker at støtte op om forsvaret af Danmark

Lars Møller får her overrakt skjold af ambassadør Lars Raae (foto privat)