- By Anton Rask Hauge Steffensen

InterForce medlemsvirksomheder bidrager til det nye F-35 campus

InterForce medlemsvirksomhederne Unipoint har i samarbejde med Kemp & Lauritzen projekteret, leveret og installeret sikkerhedsbelysning i den nye hovedbygning på Flyvevåbnets F-35 campus i Skrydstrup.

Flyvestation Skrydstrup er blevet udvidet med et bygningskompleks med en hovedbygning samt hangaretter til de nye F-35 fly. Hovedbygningen indeholder nye undervisnings-, kontor- og velfærdsfaciliteter og specialværksteder til flyvedligeholdelse. De 22 sammenhængende hangaretter er fordelt på 2 bygninger og fungerer som garage og værksted for flyene.

Omkring 800 medarbejdere får deres daglige gang i det 35.000 kvm store F-35 Campus, og derfor skal sikkerheden også være i top. Sikkerhedsbelysningen i den store flybase er projekteret med et centralt nødstrømsanlæg, der forsyner de ca. 300 henvisnings- og panikarmatur, som er monteret på basen. Systemet er med enkeltovervågning og automatisk adressering, hvilket gør installationen enkelt, og derfor er evt. fejladresseringer totalt bortelimineret. Det betyder, at anlægget overvåger alle armaturer individuelt, hvilket gør det nemt at overvåge, at systemet altid er funktionsdygtigt. Dette sparer også tid og ressourcer under de lovkrævende eftersyn og service.

Det nye F-35 Campus blev indviet i september 2023, og de første af de nye F-35 fly er ankommet til Campus, og resten af de 27 kampfly vil blive leveret af flere omgange frem til 2027.