- By Simon Staffeldt Schou

Thisted Kommune støtter Reservestyrken

Af Lars Raae

17/3/22 – Thisted Kommune. Lys fra en meget klar blå himmel i Thy. Destinationen: borgmesterens kontor. InterForce-repræsentanten, Lars Raae, blev taget hjerteligt imod af borgmester Niels Jørgen Pedersen.
Under vores samtale berørte vi primært emnet Hjemmeværnet. Det spiller en essentiel rolle for det samlede beredskab i Danmark og i relation til Forsvaret. Hjemmeværnet sørger for at bidrage med at skabe tryghed for borgerne i Danmark. Vi talte blandt andet om hjælpen ved storme, der som regel er meget kraftigere i Thy, togulykker, eftersøgninger, bevogtning og meget meget mere. De frivillige i Hjemmeværnet er der altid, når der er brug for dem. Og som andre steder i landet er der mange frivillige – rent faktisk mange flere, end man tror.

Lars Raae og Niels Jørgen Pedersen. Foto: privat.


Et medlemskab af InterForce betyder blandt andet, at virksomheden giver ansatte mulighed for at være væk fra deres civile beskæftigelse for at kunne være i uniform i rammen af Forsvaret og Hjemmeværnet, således også Thisted Kommune.

Det være sig for eksempel til uddannelse, søredning, løsning af generelle nationale opgaver, bidrag til katastrofeberedskab og deltagelse i internationale missioner m.m.; fra få dages tjeneste til flere måneder, afhængig af opgaven og med en forudgående dialog mellem medarbejder og civil arbejdsgiver.

InterForce takker Thisted Kommune for at støtte op om forsvaret af Danmark.