- By Simon Staffeldt Schou

Hovedstadens virksomheder bakker op om InterForce

En ny tradition blev skabt, da InterForce Region Hovedstaden afholdt sit første Skjoldoverrækkelsesarrangement i de historiske omgivelser på Kastellet.

Af: Lars Kunov/ Pauline Højlund Olsen  
Foto: Pauline Højlund Olsen


Det var en ualmindelig smuk forårsdag i Kastellets flotte historiske rammer, da InterForce Region Hovedstaden afholdt sit første Skjoldoverrækkelsesarrangement. En række af InterForce Region Hovedstadens støttevirksomheder mødte tirsdag den 30. maj op i Kommandantgårdens smukke lokaler for at blive fejret for deres store opbakning til InterForce.

Skjoldoverrækkelsesarrangement
Skjoldoverrækkelsesarrangementet var det første af sin art på Kastellet. En række virksomheder var inviteret og blev hædret med et InterForce-skjold som tak for deres opbakning til dansk forsvar og beredskab.

Støttevirksomhederne blev budt velkommen af den militære koordinator for InterForce Region Hovedstaden, oberst Peer Sander Rouff. I sin velkomsttale fortalte han om InterForce, den sikkerhedspolitiske situation i forbindelse med krigen i Ukraine og om Finlands optagelse i Nato. ”Den nuværende situation viser desværre, hvor vigtigt virksomhedernes opbakning til Forsvarets reserve og Hjemmeværnet er,” udtalte oberst Peer Sander Rouff.

Skjoldoverrækkelsesarrangement
Den militære koordinator for InterForce Region Hovedstaden, oberst Peer Sander Rouff, bød virksomhederne velkommen

Rundvisning og skjoldoverrækkelse

Efter velkomsten var der rundvisning på Kastellet ved Neel Guldbech, sekretær for Monumentkomitéen på Kastellet, og sikkerhedsofficer på Kastellet Jakob Dyhr.

Skjoldoverrækkelsesarrangement

Deltagerne besøgte Kastellets nye Informationscenter. Centret åbnede i 2020, men pga. Covid-19 lukkede centeret kort efter igen. Nu er det igen åbent og har allerede haft mere end 14.000 gæster. Efterfølgende besøgte deltagerne monumentet for Danmarks Internationale Indsats efter 1948; En tid, Et sted, Et menneske.

Efter rundvisningen var der overrækkelse af InterForce-skjolde til støttevirksomhederne. Formand for InterForce Region Hovedstaden, Martin Bøge Mikkelsen, overrakte symbolet på båndet mellem virksomhederne og InterForce til disse virksomheder:

ALPHA ADVOKATER P/S, Auto It A/S, Balmoral Holding ApS, Biosynex Nordic, Brinch & Partners, EDC Vallensbæk, Fonden Bofællesskabet Huset, Green Shift Group, GreenLead ApS, HJ-Energi Group A/S, HubLearn ApS, KHR Architecture A/S, Maximize Consult ApS, PwC, MK Consolidated Investment og WaveAccess Nordics

Efter ceremonien bød regionsambassadør for InterForce Region Hovedstaden oberstløjtnant Michael Wallin indenfor til en overdådig buffet og en fælles skål i portvin.

Herefter var der tid til at netværke mellem deltagerne.

Efter to timer var arrangementet slut, og folk takkede af. InterForce Region Hovedstaden har efterfølgende fået mange positive tilkendegivelse fra virksomhederne, der takkede for et godt arrangement.

Tak for indsatsen

InterForce Region Hovedstaden vil gerne takke Neel Guldbech, sekretær for Monumentkomitéen på Kastellet, og sikkerhedsofficer på Kastellet Jakob Dyhr for deres rundvisninger på Kastellet, som var med til at skabe rammen om det vellykkede arrangement.

Selvom det var InterForce Region Hovedstadens første Skjoldoverrækkelsesarrangement, er der næppe tvivl om, at der allerede er skabt en ny tradition. Det forventes, at det næste afholdes til efteråret.

”Det er af stor betydning, at vi kan vise vores støttevirksomheder, hvor meget vi værdsætter deres opbakning. Succesen med dette arrangement viser, at det er god måde at gøre det på,” udtaler Martin Bøge Mikkelsen, formand for InterForce Region Hovedstaden.

En stor tak til alle virksomhederne for deres opbakning til dansk forsvar og beredskab!