- By InterForce

Industridag sprængte alle rammer

For syvende år i træk bød Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, FMI, forsvarsindustrien indenfor til Industridag på matriklen i Ballerup.

Af Morten Fredslund

Med knap 150 udstillingsstande og 700 eksterne gæster overgik FMI Industridag endnu engang sig selv, da det populære arrangement blev gennemført torsdag den 23. august.  

Med 180 deltagende virksomheder er meget sket, siden FMI slog dørene op for den første Industridag tilbage i 2012, hvor der blot deltog 50 virksomheder. Sidste år var 130 virksomheder tilmeldt, og i år altså 180, hvoraf de knap 150 havde opsat en stand på det, som FMI selv betegner som Danmarks største messe for forsvarsindustrien.   

Siden sidste år er et nyt forsvarsforlig med anseelige materielanskaffelser kommet i hus.

”Et gennemgående emne på sidste års industridag var forventningerne til et kommende forsvarsforlig. Nu er forliget indgået, og selvom der fortsat arbejdes på detaljerne for implementeringsplanerne, står det klart, at vi skal købe mere materiel de kommende år. Helt konkret stiger vores materielbudget fra ca. 6 mia. kr. til over 9. mia. kr. om året,” sagde direktør for FMI, generalløjtnant Flemming Lentfer, da han bød velkommen.

H.K.H. Prins Joachim, der er tilknyttet som særlig sagkyndig i forhold til Reservestyrkener ved Center for Reservestyrken på Kastellet, var blandt de prominente gæster på årets FMI Industridag, som blev gennemført hos FMI i Ballerup den 23. august. Foto: FMI

Et Open for Business-tiltag

FMI Industridag er sat i verden for blandt andet at styrke samarbejde og dialog med den samlede industri og er blot ét af mange initiativer under ”Open for Business”-tiltagene, der skal være med til at øge den gensidige forståelse.

”Man kan sige, at Open for Business-strategien vil være til eksamen i forligsperioden, og eksamen er som bekendt en festdag for den velforberedte elev. Vores eksamensforberedelser består af en lang række initiativer og indsatser, hvor jeg vil fremhæve, at Industrikontoret her i huset bliver styrket. Men den helt afgørende forudsætning for en topkarakter er, at vi fortsat har et tæt og tillidsbaseret samarbejde. Det fordrer gode relationer og gensidig anerkendelse af vores respektive vilkår. Derfor er jeg glad for at se industriens store opbakning til dagens arrangement,” sagde Flemming Lentfer.

Blandt de prominente gæster på FMI Industridag var H.K.H Prins Joachim, erhvervsminister Rasmus Jarlov, den amerikanske ambassadør, Carla Sands, viceforsvarschefen, værnschefer og F-35 Joint Program Office Executive Director, Todd Mellon.