- By Simon Staffeldt Schou

Den svære 2’er: Hjul og Bælter gik atter rent ind

Militære køretøjer på hjul eller bælter bragede rundt i og om Fredskoven i Næstved, til glæde for medlemmer af InterForce, der kom til fra nær og fjern.

Tekst: Thorbjørn Hein. Foto: Hélène Mogensen de Monleon

InterForce har i en årrække budt medarbejdere og ledere fra støttevirksomhederne velkomne til Flyvevåbnets altid stort anlagte Airshow. Disse særarrangementer i rammen af InterForce er populære, men da Airshow altid afholdes i Vestdanmark, er tilslutningen naturligt nok størst vest for Storebælt. I 2019 afprøvede det centrale InterForce-Sekretariat derfor, om der kunne være tilslutning til en på samme vis actionmættet begivenhed i det østlige. Således løb ”Hjul og Bælter” af stabelen i maj det år, og der var mange positive tilbagemeldinger.

Fri for coronanedlukning, halvandet år forsinket, kom så 2’eren, den 26. september 2021. Endnu engang var arrangementet primært et miks af gode kræfter fra de frivillige i ”Gardehusarregimentets Veteran Panser- og Køretøjsforening” og fra frivillige i Hjemmeværnet. Chefen for InterForce-Sekretariatet, generalmajor (ret.) Finn Winkler bød velkommen, og blandt andre tilstedeværende fra forsvaret så man bl.a. chefen for Hjemmeværnet og chefen for Gardehusarregimentet.

Hovedpersonerne var imidlertid de flere hundrede medarbejdere støttevirksomhederne, der mødte frem, mange med de op til tre ledsagere, det var tilladt at medbringe. InterForce-Sekretariatet har modtaget mange tilbagemeldinger for dagen, hver og en positive, så det er absolut intentionen, at Hjul og Bælter også skal have en 3’er.