- By InterForce

Amerikanske veteraner er stor-aftagere af GN’s høreapparater

GN er på rekordtid blevet markedsleder på USAs marked for høreapparater til militærveteraner. På et halvt år har InterForce støttevirksomheden fordoblet sin markedsandel hos de knap 19 millioner amerikanske krigsveteraner.

Af Morten Fredslund

I USA aftager veteranerne under Veterans Administration cirka 22 pct. af alle solgte høreapparater i USA, og det kommer i høj grad den danske høreapparatproducent, GN Store Nord til gode. 

I løbet af det seneste halve år er GN stormet frem på det amerikanske marked for høreapparater til militærveteraner hos Veterans Affairs, VA. 

Med den nuværende vækst i VA-kanalen vil der blive tilpasset omkring 1 mio. høreapparater hos den offentlige salgskanal i 2019. Dermed udgør VA også mere end 20 pct. af det samlede amerikanske marked, der er verdens største enkeltmarked.

I november sad GN på 13 pct. af markedet, men i løbet af det seneste halve år har den danske høreapparatskæmpe mere end fordoblet sin markedsandel og sidder i dag på 29,9 pct. Dermed er GN blevet markedsleder, hvis man måler på markedsværdi. Det skriver JP Erhverv.

»Det var ikke mange, som troede, det var muligt. Og det er helt vildt, at det er gået så stærkt. Men det handler om, at vores produkter er de bedste på markedet,« siger GNs topchef, Jakob Gudbrand til JP Erhverv.

Det er bl.a. GNs høreapparat Resound Linx 3D, der får æren for GNs succes blandt amerikanske veteraner, hvor GN nu er markedsleder med 29,9 procent af markedet. PR foto: GN

Det er lanceringen af høreapparaterne Resound Linx 3D og Resound Linx Quattro, der er blevet en stor succes hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs. Alene i april steg GN Hearings markedsandel målt på værdi til 29,9 pct. fra 28 pct. i marts, skriver Ritzau/FINANS.

VA står bag USAs største sundhedsprogram

VA yder en lang række ydelser til USAs 18,8 mio. krigsveteraner. U.S. Department of Veterans Affairs har blandt andet et sundhedsforsikrings- og behandlingssprogram for veteraner, der er USA’s største integrerede sundhedsprogram. Det tæller 1.700 behandlings- og kontaktsteder spredt over hele USA og behandler årligt 8,76 mio. veteraner. Det gør VA til storaftager af høreapparater, og organisationen aftager godt 20 procent af USA’s samlede forbrug af høreapparater, som vel og mærke erverdens største og mest lukrative.

Desuden støtter VA veteraner med invalideydelser, erhvervsrehabilitering, uddannelsesbistand, boliglån og livsforsikring, ligesom man yder begravelseshjælp til støtteberettigede veteraner og familiemedlemmer. VA driver eksempelvis 135 nationale kirkegårde med veterangravpladser. U.S. Department of Veterans Affairstæller 378.000 ansatte.

GN Store Nord blev grundlagt af C. F. Tigten, og har hjulpet mennesker med at kommunikere siden 1869. I de første år som telegrafselskab og i dag som global leverandør af høreapparater og kommunikations- og audioløsninger via datterselskaberne GN Hearing og GN Audio, hvis hovedbrands hhv. er ReSound og Jabra. GN Store Nords hovedsæde er placeret i Ballerup.

GN Store Nord har ca. 5.500 medarbejdere.