- By InterForce

Op mod 1.000 hjemmeværnssoldater i felten i denne weekend

Otte hjemmeværnsdistrikter var med da Landsdelsregion Øst gennemførte Feltøvelse 2018 fra torsdag den 13. – søndag 16. september.

Morten Fredslund

Det var øvelsesterrænerne i Antvorskov, Kalbyris og Kulsbjerg, der mestendels danne rammerne for den store feltøvelse, som fik henved 1.000 frivillige hjemmeværns soldater til at skippe Vild Med Dans og Formel 1 løb til fordel for tre dage i felten. Der var især sat fokus på discipliner som overvågning, angreb med infanterienheder, kamp fra stilling, bevogtning af militære objekter og patruljetjeneste.

Omkring 1.000 hjemmeværnssoldater fra otte sjællandske hjemmeværnsdistrikter deltog i weekendens store feltøvelse på Sjælland.
Fotos: Landsdelsregion Øst.

Blandt de mange frivillige var blandt andre den 23-årige Karl Kring Lilja, der tidligere har været konstabel ved Garderhusarregimentetog og udsendt til Irak i seks måneder. Til daglig studerer han erhvervsjura på CBS.

”Jeg kan godt lide at være soldat. Det giver noget fællesskab, det giver noget at teste sig selv, og så gør man noget frivilligt arbejde for Danmark.

Og selv om arbejdet er frivilligt, er det bestemt ikke for sjov. Ellers er det jo bare rollespil eller ligesom at gå til fodbold. Man skal tage det lidt seriøst. Hvis jeg ikke følte, det hjalp, så ville jeg ikke være her,” siger han til dr.dk., som lørdag bragte en artikel med fokus på, at 1.000 nye medlemmer har meldt sig ind i Hjemmeværnet det seneste år.

Bruger 300 timer om året

En anden af soldaterne, der er med til weekendens øvelse, er Morten Lindegaard.

Han er til daglig advokat i ISS’ hovedkontor, men i dag er han næstkommanderende for sit kompagni.

”Jeg startede i Livgarden, hvor jeg var nogle år. Herefter begyndte jeg at studere jura, men ville gerne holde fast i det militære. Derfor meldte jeg mig ind i Hjemmeværnet sammen med nogle af mine livgardekollegaer, og så har jeg været her siden,” siger Morten Lindegaard til dr.dk. og tilføjer, at han bruger omkring 300 timer på Hjemmeværnet om året.

I weekendens øvelse indgik der ifølge dr.dk enheder fra distrikterne i Midt- og Vestsjælland, Nordsjælland, Sydsjælland, Lolland, Falster, København, Københavns Vestegn og det Bornholmske Hjemmeværn. Der var også soldater fra de baltiske lande med i Feltøvelse 2018.