- By InterForce

Verdensmester fra Hjemmeværnet får Forsvarets Idrætspris

I august 2018 skrev Sara Hjalager sig ind i Forsvarets idrætshistorie, da hun vandt guld ved verdensmesterskaberne i militær femkamp i Østrig. Guldet kom i hus med en rekordhøj score på 5410,9 point. I går modtog hun så Forsvarets Idrætspris 2018 som en anerkendelse for hendes præstation, der i dansk sammenhæng ikke er set lige siden 1993.

Forsvarets Idrætspris har været uddelt siden 2005 og tildeles hvert år en idrætsleder eller idrætsudøver, der har ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats for idrætten i Forsvaret. 

Det var forsvarschefen, general Bjørn Bisserup, der overrakte Forsvarets Idrætspris 2018 til Sara Hjalager.

– Du vandt verdensmesterskaber og brød dermed kinesisk dominans, og du satte dansk rekord med over 5400 point. Det er en helt enestående resultat, som efter min opfattelse er på niveau med det, vi så i går ved VM i håndbold, sagde forsvarschefen og fortsatte:

– Ved siden af det, er du en person, som har meget at give af. Jeg tænker blandt på, at du var med til at træne holdet op til Invictus Games i 2018, og at du var med til at tilrettelægge Ride4Rehab for vores veteraner, og det betyder rigtig meget. Samlet set tror jeg ikke, at der er nogen person, der fortjener den pris mere, end du gør, fastslog Bjørn Bisserup ifølge forsvaret.dk.

Sara Hjalager modtog mandag den 28. januar Forsvarets Idætspris 2018. Foto: Anders V. Fridberg/Forsvaret

Sara Hjalager træner 15-20 timer om ugen og passer samtidig et job hos DIF Soldaterprojekt. Hun er i idrætsmæssig sammenhæng tilknyttet Hærhjemmeværnsdistrikt København på Svanemøllens Kaserne, hvor gårsdagens ceremoni også fandt sted. Sara Hjalager har siden 2012 været tilknyttet Hjemmeværnet, som  hun også repræsenterer på landsholdet og til nationale konkurrencer samt på træningssamlinger, som hun deltager i omkring 80 dage om året.