Search form

Region Midtjylland

Det nuværende formandsskab varetages af bankdirektør og konsul
Peter Vinther Christensen, Salling Bank, der er formand, og oberst Flemming Agerskov, Landsdelsregion Vest, som militær koordinator.

Sekretariatvirksomheden varetages af midlertidigt af oberst Flemming Agerskov.

Interforce Region Midtjylland er sammenfaldende med civilregion Midtjylland.

Interforce Region Midtjylland består af følgende kommuner:

Lemvig, Struer, Skive, Holstebro, Ringkjøbing-Skjern, Herning, Viborg, Ikast-Brande, Silkeborg, Favrskov, Randers, Århus, Norddjurs, Syddjurs, Skanderborg, Odder, Horsens, Hedensted, Samsø.


 

SIDSTE NYT

InterForce Midtjylland kom højt at flyve

Den 10. april besøgte InterForce Midtjylland Helicopter Wing Karup både for at høre om wing’ens mange opgaver 

Da InterForce Midtjylland besøgte Helicopter Wing Karup blev det til en spændende flyvetur i Flyvevåbnet EH101 Merlin redningshelikopter, hvor piloterne gav den gas. I den efterfølgende briefing blev det dog alvorligt igen, da chef for Helicopter Wing Karup Henrik Kanstrup briefede om de mange opgaver, som HWKAR løser både nationalt og internationalt, f.eks. ambulanceflyvninger, der kræver et konstant beredskab med tre helikoptere der er klar døgnet rundt i Aalborg, Skrydstrup og Roskilde.

 

Alt i alt gav dagen en god oplevelse og et indblik i en af Danmarks vigtige kapaciteter – og ikke mindst mulighed for netværk.

SPÆNDENDE SKYDEKONKURRENCE I SKIVE

Vejret var forårs mildt og solen skinnede, da skydebanen blev besøgt af Interforce deltagernee, der prøvede kræfter med militære færdigheder i form af gevær og pistil skydning i april. 

Deltagerne blev taget budt velkommen af myndighedsbefalingsmand Finn Højland, som præsenterede dem for, hvad eftermiddagen ville bestå af. 

Herefter fik deltagerne en grundig instruktion i benyttelse af gevær samt pistol, hvorefter alle fik 10 prøveskud inden den store skydekonkurrence.

I den ventetid der måtte være var Finn Rottbøl god til at besvare på alle spørgsmål deltagerne måtte have, og kunne underholde med spændende historier fra hans karriere i forsvar. 

Konkurrencen blev vundet af Karsten fra maskinfabrikken RIVAL, efterfulgt af en flot anden plads til Peter. Begge deltagere modtog en lille præmie, som minde fra en spændende dag. 

Tak for nogle inspirerende og hyggelige timer i den spæde forårssol på skydebanen.

 

VIRKSOMHEDSBESØG PÅ AARHUS UNIVERSITETSHOSPITAL

Aarhus Universitetshospital bød i februar ca. 30 deltagere fra InterForce ind til et sjældent indblik i en travl hverdag. 

Hospitalets øverste ledelse i skikkelse af hospitalsdirektør Poul Blaabjerg og lægefaglig direktør Claus Thomsen bød velkommen og forklarede kort om det nye super sygehus' fascinerende dimensioner. 

 

Rundturen bød både på et indblik i, hvordan akutafdelingen er opbyggetog fungerer i dagligdagen. 
Men en af turens store øjeblikke var fremvisning af Dansk Center for Partikelterapi. Afdelingen er specialiseret i at gøre strålebehandling mere præcis end nogensinde og har derfor stor betydning for hospitalet. 

I afdelingen mødte deltagerne en enorm og imponerende maskine på 180 ton der fylder tre etager og har kostet 800 mio. kroner. 

 

Turen blev sluttet af 19 etager over jorden på en helikopterpad, hvor deltagerne kunne få et overblik over en skøn udsigt.

 

 

Efter rundturen kunne deltagerne nyde en dejlig aftensmad. 

Tak til deltagerne fordi I deltog i en spændende og lærerig dag i InterForce-regi.

 

VIRKSOMHEDSBESØG HOS APM TERMINALS AARHUS A/S

Medlemmer af InterForce deltog i et anderledes og indholdsrigt arrangement, da Per Bøch Andersen inviterede indenfor hos APM Terminals A/S på havnen i Aarhus.

Der var lagt op til et utraditionelt virksomhedsbesøg, hvor deltagerne fik en oplevelse ud over det sædvanlige. Deltagerne kom således helt tæt på, da rundvisningen på skibet gik helt op på broen på Mumbai Maersk.

Spørgelysten var stor, da Per Bøch Andersen holdt et interessant indlæg om terminalen. APM Terminals A/S havde endnu et es i ærmet. Dagen afsluttedes nemlig med besøg af en veteran, der med sin helt egen personlige historie gjorde et meget stort indtryk på de fremmødte. Med hans oplevelser indså man vigtigheden af at støtte og tage hånd om Danmarks udsendte; at vi skal passe på de modige mænd og kvinder, der passer på Danmark.

Tusind tak til Per Bøch Andersen og APM Terminals A/S for denne fantastiske og ekstraordinære oplevelse.

 

ÅBENT HUS PÅ SKIVE KASERNE

Der blev afprøvet og snuset til militære færdigheder, da InterForce traditionen tro var at finde ved det årlige Åbent Hus på Skive Kaserne. 52 personer fra InterForce medlemsvirksomheder havde tilmeldt sig InterForces aktiviteter ved arrangementet.

Det blev en varm og solrig dag, hvor der blev snakket og skudt med pistol og gevær på skydebanen ved Skive Kaserne. De yngste deltagere fik også lov at skyde, dog med luftbøsser – og med stor iver og koncentration gjorde de en rigtig god figur.

Deltagerne fik også en køretur i terrænet med henholdsvis en FIK og en Piranja.

Tak til deltagerne, der gjorde det til en hyggelig dag på Skive Kaserne. Også tak til de frivillige, der glædeligt viste frem af deres færdigheder.

 

 

SEJLTUR MED MARINEHJEMMEVÆRNET

En yderst solrig dag i august stævnede 2 fartøjer fra Marinehjemmeværnet ud fra havnen i Struer. Ombord var – forventningsfulde deltagere ved dette interessante InterForce arrangement.

De frivillige hjemmeværnsfolk afprøvede forskellige øvelser, således deltagerne kunne få et indblik i, hvilke opgaver det danske marinehjemmeværn kan blive sendt ud på.

Deltagerne oplevede, hvordan tæt samarbejde hjemmeværnsfolkene imellem gjorde, at en gummibåd med lynets hast kom i vandet fra fartøjet og hvordan en forlist mand (her i skikkelse af en redningskrans) blev reddet i land yderst hurtigt og effektivt.

Ligeledes demonstrerede hjemmeværnet, hvordan de anvender deres vandkanoner og hvordan det foregår, når de skal trække et andet fartøj efter sig. Deltagerne fik også en rundvisning på det enorme fartøj.

Mange tak til de frivillige for deres enorme entusiasme og til deltagerne, for den store spørgelyst. Alt dette med til at gøre det til en meget spændende og indholdsrig eftermiddag på Stuer Havn.

 

 

God sommer

InterForce Region Midtjylland ønsker alle en god sommer og takker for et fantastisk forår i 2018. Vi havde mange spændende arrangementer, som blev toppet af topledermødet på ARos d. 23. maj 2018. Vi glæder os til alle de spændende ting vi skal sammen i efteråret. God sommer 

Se videoen fra ARoS mødet her - https://www.facebook.com/interforcedk/videos/1870016133018558/

 

Da ”Stærekasse-mødet” flyttede til Jylland

 

Den 23. maj var 70 topledere fra hele Jylland og Fyn samlet på ARoS kunstmuseum, for at diskutere ledelse og digitalisering i smukke omgivelser og ikke mindst et lukket rum. Arrangementet er inspireret af Stærekassemøderne og vil forhåbentlig fortsætte også i jysk regi fremover.

Tekst og foto: Nanna Høyberg Pedersen

 

Fire musikanter fra Livgardens Musikkorps stod foran ARoS d. 23. maj og tiltrak nysgerrige tilskuere, der spurgte til – og måske håbede på – at Kronprinsen kom lige om lidt. Det gjorde han ikke, men derimod var det startskuddet til ARoS-mødet, hvor næsten 70 militære og civile topledere deltog for at diskutere digitalisering og kultur kontra det personlige lederskab.

Arrangementet er inspireret af de Stærekassemøder, der i flere år har været succesfulde i København. Det er første gang man prøver det i jysk regi, og det er de tre InterForce regioner Nord, Midt og Syd, der er gået sammen om arrangementet.

- Det har været et rigtig godt arrangement og omgivelserne er jo dejlige, sagde Martin Bøge Mikkelsen, der har været primus motor på Stærekasse-møderne i København.

Fail fast kultur og Forsvaret

Mødet foregik i ARoS store biografsal og blev styret af journalist Christian Brøndum, der var konferencier ved arrangementet. Kenneth Nielsen, Executive Vice President, E-commerce & Digital fra Dansk Supermarked startede arrangementet med en spændende indlæg og digitalisering og den agilitet og nye muligheder, som ledere skal vænne sig til.

- Tidligere under industrialisering var det arme og ben man automatiserede. I dag er det hoveder. Og det betyder, at dem, der er rigtig gode til det, får en fordel, sagde Kenneth Nielsen i sit oplæg.

Han talte også en del om fail fast kultur, som han bl.a. har arbejdet med, da han sad ved Apple og Amazon – altså at virksomheder skal turde at fejle og blive ved at prøve at udvikle koncepter og produkter.

Derefter gik Forsvarschef, general Bjørn Bisserup på, og fortalte om Forsvarets syn på og arbejde med digitalisering. Her var bl.a. det personlige lederskab i fokus og lederens betydning for medarbejderne.

- Man har lige pludselig rigtig mange informationer, der skal bearbejdes før en beslutning kan træffes. Nogle gang skal man holde kernen får øje i stedet for al den information, der er til rådighed. Og så skal vi tænke på work life balancen. Når vi tager computeren med hjem, har vi samtlige systemer til rådighed – og det giver en fleksibilitet, men som chef bliver man meget synlig. Sender man f.eks. en mail til en medarbejder en lørdag formiddag, så reagerer medarbejderen. Og det er måske ikke bekvemt for medarbejderen. Men de reagerer, når det er chefen. Så det skal man tænke over, hvordan man gør, sagde general Bjørn Bisserup.

 

Tid til networking og debat

Et helt centralt element i arrangementet var muligheden var muligheden for debat og networking. Deltagerne blev derfor delt ud i 10 grupper, hvor de diskuterede digitalisering, kultur og det personlige lederskab, hvorefter der var en times debat i plenum, hvor alle bød ind, og hvor synspunkter og inspiration kunne deles i et lukket, fortroligt rum.

Arrangementet sluttede med tapas buffet, hvorefter Livgardens Musikkorps spillede deltagerne ud gennem ARoS, hvilket gav en stemningsfuld afslutning på en vellykket dag.

- Vi bestræber os på gode debatter fra det offentlige, private og Forsvaret drejende sig om topledelser. Jeg håber helt bestemt, at arrangementet fortsætter i det jyske også, sagde Martin Bøge Mikkelsen efter arrangementet.

 


InterForce Midtjylland kom højt at flyve

Den 18. april besøgte InterForce Midtjylland Helicopter Wing Karup både for at høre om wing’ens mange opgaver og ikke mindst få en kort flyvetur i en EH101 Merlin redningshelikopter.

Humøret var højt og spændingen og utålmodigheden var at mærke, da deltageren onsdag d. 18. april ankom til Helicopter Wing Karup. Sommeren havde for første gang i 2018 også valgt at kigge frem og gjorde vejret ideelt til turens hovedevent; en flyvetur i en af Flyvevåbnets store redningshelikoptere.

De ca. 30 deltagere blev delt i fire hold, der på skift fik ca. 10 minutters flyvetur. Mens deltagerne ventede på deres tur kunne de bl.a. kigge på helikopterne i hangaren og høre historier og oplevelser om de mange opgaver, Helicopter Wing Karup hver dag løser.

Flyveturen var en kortere tur over Helicopter Wing Karup og både kameraer og smartphones var trukket frem til at forevige situationen. En af deltagerne konkluderede grinende da han kom ned:

”Det her er forskellen på drenge og mænd – størrelsen og prisen på deres legetøj,”

I den efterfølgende briefing blev det dog alvorligt igen, da chef for Helicopter Wing Karup Henrik Kanstrup briefede om de mange opgaver, som wing’en løser både nationalt og internationalt, f.eks. ambulanceflyvninger, der kræver et konstant beredskab med tre helikoptere der er klar døgnet rundt i Aalborg, Skrydstrup og Roskilde.

Alt i alt gav dagen en god oplevelse og et indblik i en af Danmarks vigtige kapaciteter – og ikke mindst mulighed for netværk.

 

SPÆNDENDE SKYDEKONKURRENCE I SKIVE

På en kold men flot martsdag lagde skydebanen grund til en flok modige mandfolk, der prøvede kræfter med militære færdigheder i form af gevær skydning. 

Oberst Flemming Agerskov beordrede med et smil på læben deltagerne op på 2 geledder, hvor de pænt stod ret mens Obersten bød velkommen til skydekonkurrence. Denne disciplin mestrede deltagerne til UG.

Herefter fik deltagerne en grundig instruktion i benyttelse af gevær, hvorefter alle fik 10 prøveskud inden den store skydekonkurrence.

 

Skydekonkurrencen kunne nu gå igang. Deltagerne var yderst koncentrerede og engagerede - og det kunne ses på pointtavlen. Mange flotte skud blev affyret.

I pauserne kunne deltagerne varme sig på en kop kaffe, så de var klar til næste runde.

Også en modig kvinde affyrede skud - og beviste at kvinder også er gode skytter.

En spændende eftermiddag med god konkurrenceånd og en masse snak blev afsluttet med et lille indlæg fra Oberst Flemming Agerskov. Og naturligvis var der sædvanen tro præmieoverrækkelse til de 3 bedste skytter.

 

GRÆNSER BLEV SAT PÅ PRØVE I RANDERS REGNSKOV

 20 InterForce medlemmer deltog i virksomhedsbesøget hos Randers Regnskov d. 1. februar. Her blev der afprøvet grænser, da en kæmpe edderkop, en vild skorpion og 2 slanger hilste på de fremmødte. 

"Kryb og kravl" ​var dagens tema, da Henrik Herold kunne byde velkommen til virksomhedsbesøg i Randers Regnskov. Besøget startede roligt ud med en beretning om, hvordan Henrik Herold skabte Randers Regnskov og hvorden den igennem 22 år har udviklet sig til det, den er idag.

InterForces formand Peter Vinther Christensen fortalte lidt om InterForce arbejdet og så var det tid til en rundvisning i den spændende og smukke regnskov. Her blev deltagerne mødt af blandt andet flagermus, dovendyr og jaguarer.

 

Soldater gennemgår ofte kurset "Kryb og kravl", inden de bliver udstationeret; simpelthen for at give dem kendskab til, hvordan de skal håndtere det pågældende lands insekter og krybdyr m.m. Et sådant kursus skulle deltagerne ved virksomhedsbesøget ikke snydes for.

Grænserne blev hos mange prøvet af, da en meget stor og behåret edderkop samt en livlig skorpion hilste på, ved bordene.

 

Udfordringen blev ikke mindre, da to slanger meldte deres ankomst, den ene hang om halsen på nogle af deltagerne. Den anden tog på sightseeing under bordene, for til sidst at havne i skødet på to meget modige mænd, der vist ikke var helt forberedte på denne nysgerrige gæst.

 

Aftenen sluttede af med dejlig tapas og briefing fra Oberst Flemming Agerskov vedrørende det nye forsvarsforlig.

Tak for nogle inspirerende og hyggelige timer i Randers Regnskov.

 


 

2017

Spændende virksomhedsbesøg på Systematic

3. oktober 2017 var 27 InterForce medlemmer på virksomhedsbesøg ved Systematic i Århus. Dekan fra Forsvarsakademiet Ole Kværnø deltog også og holdt et spændende oplæg om den sikkerhedspolitiske situation.

- Jeg starter med et Mao-citat om den internationale situation ”Fremragende – der er stor uro under himlen”, således startede Dekan fra Forsvars Ole Kværnø sit sikkerhedspolitiske oplæg til de 27 fremmødt InterForce medlemmer fra hele region Midtjylland.

Han fortalte bl.a. om igangværende missioner og fremtiden for dansk forsvar fra forsvarsakademiets synspunkt.

- Det lyder dystert, men i virkeligheden er det en enormt spændende tid, vi lever i. Velkommen til virkeligheden, den bliver mega sjov, afsluttede han.

Herefter fik deltagerne et grundigt indblik i Systematic som virksomhed, før dagen blev afsluttet med tapas og networking i Systematics kantine. 

 

Venskabelig konkurrence på Skive Kaserne

Der var fuldt hus, da InterForce Midtjylland den 13. september bød 24 deltagere velkommen til dette års skydekonkurrence på Skive Kaserne.

Deltagerne skulle konkurrere i 3 discipliner, geværskydning, pistolskydning og granatkast. Konkurrencen i geværskydning foregik med en M/95, hvor alle deltagere fik 10 skud til maksimalt 100 point. Til trods for at mange af deltagerne var nybegyndere, var der rigtig mange flotte resultater.

Ved pistolskydningen stiftede deltagerne bekendtskab med M/49 som er forsvarets standard pistol. Pistolen viste sig for mange at være et lidt mere udfordrende bekendtskab, men alt taget i betragtning var det også her nogle fine resultater.

Den sidste disciplin som deltagerne skulle igennem var granatkast, dog kun med attrapper. Her skulle deltagerne ramme forskellige mål, med forskellige sværhedsgrad og point. Men bare for at det ikke skulle være alt for nemt, blev de udstyret med kampvest med plade, hjelm og CBRN-maske.

En hel fantastisk eftermiddag med nogle sjove udfordringer og god mulighed for at skabe kontakt virksomhederne imellem, blev afsluttet med en kort tale og overrækning af præmier af Oberst Flemming Agerskov.

 

På besøg hos Jægerkorpset

Der var både spænding og adrenalin i luften, da 22 medlemmer af InterForce Midtjylland besøgte Jægerkorpset i Aalborg d. 18 maj.

Deltagerne fik bl.a. lov til at springe fra springtårnet. Enkelte havde prøvet tårnet eller et faldskærmsspring før, men alle var enige om, at det var en kæmpe oplevelse og et spændende arrangement, der både indeholdte adrenalinsus og et lærerigt indblik i Jægerkorpsets dagligdag. 

Stor tak til Jægerkorpset for et spændende arrangement!

--------------------------------------------------------------------

Jagter for InterForce Midtjylland 2016 

Onsdag den 9. november og onsdag den 7. december 2016 afholdt InterForce Region Midtjylland de to årlige jagter for støttevirksomhederne i det militære øvelsesterræn omkring Tirstrup flyvestation på Djursland.

Der var stor opbakning omkring begge jagten, hvor der på begge jagter deltog 25 jægere fra forskellige støttevirksomheder samt 14 jægere med hunde.  

Den første jagt, som lå i november var en god dag med stort udbytte, hvor der blev skudt 1 ræv, 3 harer, 4 snepper og 11 råvildt. 

 

 

 

 

 

 

 

December jagten var desværre ikke så heldig med vejret, men humøret var højt og stemningen var god. Der blev denne dag skudt 1 ræv, 3 harer, 1 sneppe og 6 råvildt. 

 

 

 

Nye medlemsvirksomheder hos InterForce Midtjylland i 2016 

Nørholm 

reflectIT

Trusted A/S 

Flensby & Partners

Xergi A/S 

Rantek A/S 

Holst, Advokater

OptiPeople ApS 

DS Smith Packaging Division A/S 

Design Smedien ApS 

Rathlousdal

Inspari A/S 

Steen Gerhardt Executive Services A/S 

                                                 --------------------------------------------------------------

For anden uge i træk overtog Interforce en skydebane i det Midt- og Vestjydske

Endnu engang var der krudt og kugler i luften, da Interforce indtog skydebanen i Randers. Her kunne Oberst Mogens Bech byde de fremmødte velkommen til endnu en god aften i Interforce regi.

Denne uges skydning var tæt på at være en tro kopi af sidste uges skydning i Skive. Spændingen og forventningerne til aftens skydninger var høje, og der var fra start lagt op til kamp om de fine præmier. Disciplinerne var pistolskydning, geværskydning og militære færdigheder.

Trods det omskiftelige vejr der vekslede regn og sol endte alle deltagerne med fine resultater, og gode oplevelser. Skiverne blev ramt med stor præcision, og især pistolskydningen var et hit.

En af deltagerne måtte dog se misundeligt til, imens der blev skudt, da han grundet hans unge alder ikke måtte deltage i skydningerne. Den unge knægt på kun 10 år viste til gengæld stor dygtighed ved de militære færdigheder, hvor han kunne brillere med hans evner indenfor afstandsbedømmelse.

Udover afstandsbedømmelse skulle Interforce medlemmerne igennem granatkastbanen og en mindre observationsbane i den tilstødende skov hvor deltagernes huskeevner blev sat på prøve. Herinde mellem tætte buske, træer og myretuer skulle der observeres ud i terrænet for at finde genstande, som ikke passede ind i normalbilledet. Til sidst da de kom ud på den anden side, skulle deltagerne kunne huske de forskellige genstande, som de havde fundet i skoven.

Igen en hel fantastisk eftermiddag med god mulighed for udfordring og for at skabe kontakt virksomhederne imellem. 

                                                 --------------------------------------------------------------

Det var med præcision for øje at Interforce overtog skydebanen i Skive

Der var krudt og kugler i luften, da Interforce onsdag aften den 20 maj 2015 indtog skydebanen i Skive. Her skinnede solen fra en skyfri himmel, imens Oberst Mogens Bech bød velkommen til de fremmødte.

Spændingen og forventningerne til dagens skydninger lyste ud af deltagernes øjne, og allerede fra start var der lagt op til kamp om de fine præmier, som senere på aftenen skulle uddeles til de 3 bedste. De tre discipliner som Interforce medlemmerne skulle kæmpe i, var pistolskydning, geværskydning og militære færdigheder.

Og specielt en evne var sat på prøve denne eftermiddag – præcision. Der skulle rammes præcist på skiverne, og dette var for nogle en større udfordring end som så. For der kan være langt mellem virkeligheden, og når man i filmens verden ser skuespilleren kaste sig rundt mellem syv skurke og samtidigt kunne ramme præcist med deres pistol og derved lave ”the killshot” i første hug.

En af deltagerne viste dog stor dygtighed og Hollywood-blær da han skød 92 ud af 100 mulige point med gevær uagtet, at han aldrig før havde haft et våben i hånden.

Udover skydning var der også en tredje disciplin, nemlig militære færdigheder, her var der igen 3 stationer, som deltagerne skulle igennem: granatkast, observationsbane og afstandsbedømmelse.

Ved granatkastbanen var der afmærket fire mål, hvoraf det ene skulle forestille et vindue i et hus. Her skulle der igen præcision til for at ramme, og det var for nogle et svær opgave. Her blev der lagt ud med at kaste efter feltet længest væk, da man så kunne score 5 point. Men efter kun få kast måtte de fleste indse, at det måske var nemmere at score nogle point, ved at gå efter feltet tættest på, som så kun gav 1 point.

Observationsbanen var en mindre bane, afmærket med minestrimmel, som førte deltagerne ind gennem den tætte skov. Herinde mellem tætte buske, træer og myretuer skulle der observeres ud i terrænet for at finde genstande, som ikke passede ind i normalbilledet. Til sidst da de kom ud på den anden side, skulle deltagerne kunne huske de forskellige genstande, som de havde fundet i skoven.

En hel fantastisk eftermiddag med god mulighed for udfordring og for at skabe kontakt virksomhederne imellem. 

                                                     --------------------------------------------------------------

Et vellykket arrangement hos Terma i Interforce regi.

Terma dannede tirsdag aften, den 28. april 2015, rammerne om endnu et spændene og lærerigt Interforce arrangement, som omhandlede både cybersikkerhed og rumfartsmissioner.

De ca. 40 fremmødte blev vidner til et spændende og varieret program. Først var der en kort opdatering om hvordan Forsvaret og Hjemmeværnet ser ud i dag, afholdt af Oberst Mogens Bech. Herefter var det tid til de to foredragsholdere fra henholdsvis Center for Cybersikkerhed og Terma.

Afdelingschef Thomas Kristmar fra Center for Cybersikkerhed ”underholdt” omkring de mange trusler, virksomheder i dag kan og vil opleve. Der blev undervejs stillet gode spørgsmål både til og fra publikum, men der var også tid til historier fra virkeligheden, hvor Thomas fortalte, hvor galt det kan gå, når virksomheder ikke har styr på deres IT.

Der var ingen tvivl om, at Thomas ramte plet med sin historie, hvor en virksomhed var blevet ramt af en virus, som i løbet af en weekend havde spredt sig til 30.000 computere i virksomheden. Konsekvensen mandag morgen var, at der pludselig skulle fremskaffes 30.000 nye harddiske. Spørgsmålet til salen bagefter var: ” hvad siger jeres beredskabsplan, hvis I møder mandag morgen, og pludselig skal skaffe så mange nye harddiske?”

Emnet er for mange virksomheder virkelig interessant, og der var også mange spørgsmål den anden vej, for eksempel ”hvordan skal vi kunne standse disse cyber angreb?”. Hertil havde Thomas fire gode råd: Application whitelisting, opdaterede systemer, restriktive administrator rettigheder og hav forsvar i dybden.

Efter oplægget fra Thomas Kristmar gik Senior Engineer Hans Jensen fra Terma på med et utroligt fascinerende og spændende foredrag om Rosetta missionen og Termas bidrag dertil.

Hans Jensen fangede publikums interesse fra start med en sjov lille bonusviden om Rosetta. Den rejser med meget høj fart - helt præcist 11 km/sek. Det svarer til at kunne komme fra Terma i Lystrup og ind til Århus centrum på et sekund, eller som Hans formulerede det ” Det vi i Århus kalder at ride på den grønne bølge ind til centrum”.

Terma har udviklet strømforsyningen til Rosetta. En meget vanskelig opgave da strømforsyningen skal kunne holde sig selv i live i rigtig mange år. Dette har de løst ved at være nytænkende og har for eksempel designet strømforsyningen, så den kan fungere - selv hvis den går i stykker.

Strømforsyningen drives af solpaneler, som Rosetta selv skal kunne finde ud af at rette præcist mod solens stråler for at få mest mulig udbytte.  Forklaringen af denne indviklede teknologi havde Hans taget ned på et niveau, som alle kunne forstå. En tændstikæske, med påmonteret lineal, som roterede om sin egen akse, fik tilskuerne til at grine, men gav samtidig den ønskede forståelse.

Det var en meget engageret Hans, som ivrigt fortalte om Rosetta missionen, en mission som har været 10 år undervejs og først i år er de første resultater begyndt at komme. Missionen er bevilliget et år ekstra, så den kan forsætte i 2016, hvor det bliver spændene at følge med i de nye informationer, som Rosetta kan give os.

Da aftenens foredragsholdere er færdige, og deltagerne drager hjemad, er det med en masse ny viden, men også mange nye spørgsmål, som skal hjem og undersøges. 

                                                           --------------------------------------------------------------

InterForce Teateraften blev en stor succes!

Torsdag d. 26 marts havde ca. 60 deltagere, fra InterForce virksomheder i Region Midtjylland og Region Nordjylland fundet vej til Aalborg kaserne. 

Hvor de 2. InterForce regioner havde inviteret til teaterforestillngen, I Afghanistan skyder de med vandpistoler. Forestillingen bygger på virkelige hændelser og beretninger fra tidligere udsendte og deres pårørende samt omgangskreds til disse. Stykket blev meget proffesionelt og gribende fremført af "Teaterkorpset", der blev smukt akkompagneret af musik leveret af slesviske musikkorps.

At dømme efter længden på klapsalverne, gik de fremmødte InterForce deltagere hjem med en rigtig god oplevelse i "bagagen"

Læs et mere fyldigt uddrag af stykket i næste nummer af InterForce News - Hvor du også løbende vil kunne læse om kommende InterForce aktiviteter, som der også vil blive lagt ind her på siden under aktiviteter.


 

HVEM STØTTER INTERFORCE I DIT OMRÅDE