Search form

Nyheder

Frem mod Flagdagens 10-års jubilæum i 2019 lancerer foreningen Folk & Sikkerhed et årelangt projekt med 365 daglige fortællinger fra de fredsmissioner, som danskere har været udsendt til siden 1948.
Af Morten Fredslund

Med 365 personlige beretninger vil Foreningen Folk & Sikkerhed samle de bedste, mest gribende og lærerige fortællinger om danske udsendelser i uniform siden 1948.

Målet er at skabe og synliggøre et stykke enestående danmarkshistorie, som ellers vil gå tabt.

Projektet ”Udsendt Af Danmark” skal både anerkende den enkeltes indsats og den samlede danske vilje til at gøre verden tryggere gennem troen på fællesskabet. Den vilje og det fællesskab, der er kendt i hele verden og gør Danmark til et trygt samfund at leve i, fremgår det af en brochure om projektet.

 

Samlet set vil foreningen Folk & Sikkerhed lancere én fortælling fra de danske udsendelser hver dag i et år fra og med den 6. september

2018 og frem til 10-året for den første Flag-dag i 2019. Arkivfoto: Morten Fredslund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her skriver folkene bag desuden: ”Det danske tryghedsarbejde er en af de direkte årsager til, at vi er verdens mest eksporterende samfund. Det officielle Danmark, fra Kongehuset over folkestyret og de danske virksomheder til den enkeltes valg om at lade sig udsende, er det daglige fodaftryk, der de seneste 70 år har manifesteret Danmark, som en ven man kan stole på.”

Projektet skydes officielt i gang umiddelbart efter den 9. Flagdag for Danmarks udsendte, den 5. september i år. Herefter vil der hver dag frem til den 10. Flagdag i 2019 blive offentliggjort filmoptagelser, breve, fotos og interviews udsendt på nettet og på landsdækkende og lokale medier.

I samme periode kører en container-camp rundt i til 26 loakationer, festivaller og events i Danmark. CAMP 365 er fyldt op med billeder og lyd og ikke mindst moderne virtual reality-fortællinger. Her kan man komme tilbage til Pusan havn, sidde i en gammel jeep i Gaza, skyde piratskibe ud for den somaliske kyst eller flyve i 360-grader på patrulje i Estland. Det sker i containere fra Refshaleøens Ejendomsselskab, som frivillige veteraner vil bygge om og indrette.  

Læs mere om det ”Udsendt af Danmark” og CAMP365 her: http://www.udsendtafdanmark.dk/

 

 

HVEM STØTTER INTERFORCE I DIT OMRÅDE