Search form

Nyheder

Med blot to dages mellemrum gennemføres der i slutningen af maj to store arrangementer for danske veteraner. Danmarks største veterankoncert Engage på Refshaleøen følges to dage efter op af stort veterantræf i Kastellet.
Af Morten Fredslund

Med de to store arrangementer i forlængelse af hinanden, bliver der rig mulighed for at dyrke samvær og fællesskab til to arrangementer, der er af vidt forskellig karakter, men som har veteraner som omdrejningspunkt.

Veterankoncerten Engage er første initiativ fra den private fond, Veteranfonden. Koncerten på Refshaleøen den 27. maj har hotte navne som Mads Langer, Sort Sol, Magtens Korridorer, Dúné og KrebsFalch på programmet, og arrangørerne forventer 25.000 koncertgæster.

Koncerten er et én-dags udendørsarrangement og man behøves ikke at være veteran for at få adgang til koncerten, som bliver drevet af frivillige veteraner. Billetter kan købes på https://www.ticketmaster.dk/event/engage-billetter/421279 og overskuddet går til Veteranfonden, der arbejder for at fremme vilkår for danske udsendte og deres pårørende. Det omfatter ansatte og tidligere ansatte fra Forsvaret, Beredskabsstyrelsen, Politi og tilsvarende organisationer.

Under Engage vil InterForce være repræsenteret med et informationstelt på festivalpladsen.

 

 

Kastellet i København danner rammerne for Veterantræf 2017, hvor Danmarks Veteraner  inviter

alle veteraner fra Forsvaret, Hjemmeværnet, Politiet, Beredskabsstyrelsen, andre civile styrelser

og veteranorganisationer samt pårørende til samvær, parade og reception den 29. maj.

Arkivfoto: Morten Fredslund

Veterantræf i Kastellet

Når den karakteristiske summen for ørene har lagt sig efter pop- og rockbraget på Refshaleøen, kan man passende melde sig til yderligere en hyldest til Danmarks mange nuværende og tidligere udsendte soldater.

På den internationale ”Peacekeepers Day” den 29. maj er alle veteraner fra Forsvaret, Hjemmeværnet, Politiet, Beredskabsstyrelsen, andre civile styrelser og veteranorganisationer samt pårørende indbudt til Veterantræf i Kastellet i København.

Det er organisationen Danmarks Veteraner, der står bag det tilbagevendende veterantræf, hvor Den Kongelige Livgardes Æreskommando og Tambourkorps, Danmarks Veteraners Æreskommando og lokalforeningers- samt andre veteranforeningers faner deltager.

Programmet strækker sig fra Kl. 09.00 – 14.30 og omfatter blandt andet lægning af blomst på De Blå Baretters Mindesten i Kastellet, parade med kranselægning ved Monumentet, hyldesttale af VIP og dekorering med en række medaljer til indstillede veteraner.

Under veterantræffet i Kastellet vil der i år være særlig fokus på Cypern-mission, hvor omkring 24.000 danske soldater gjorde tjeneste fra 1964-1994. 

HVEM STØTTER INTERFORCE I DIT OMRÅDE