Search form

Nyheder

Antallet af virksomheder på FMI’s årlige Industridag for Forsvarsindustrien er mere end fordoblet på blot fem år.
Af Morten Fredslund

Blot to dage efter Claus Hjort Frederiksen besøgte tre jyske virksomheder fra forsvarsindustrien, fik forsvarsministeren torsdag atter fremvist militærgrej og -materiel. Denne gang dog i et lidt større målestok.

For ikke færre end 128 virksomheder var tilmeldt Industridagen for forsvarsindustrien, som Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse, FMI, har stået bag siden 2012, og som i år fik besøg af Claus Hjort Frederiksen.

I år skete forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens besøg på tærsklen til et nyt forsvarsforlig. Arrangementet var derfor en god mulighed for forsvarsministeren til ved selvsyn at få indblik i, hvilke nye kapacitetsanskaffelser, der eventuelt vil kunne fremgå i regeringens kommende udspil.

Det stigende antal virksomheder på FMI's Industridag for forsvarsindustrien betyder, at nogle af virksomhederne må rykke udenfor FMI's

bygninger med deres udstillingsstande, da pladsen er blevet for trang. Foto: Flemming Diehl, FMI.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ifølge fmi.dk understregede Claus Hjort Frederiksen, at det er initiativer som FMI Industridag under overordnede strategier som ”Open for Business” og ”Den nationale forsvarsindustrielle strategi”, der kan være med til at fremme dansk forsvarsindustri – såvel herhjemme som i udlandet.

DTU- og CBS-studerende var inviteret med

Initiativet er iværksat for at styrke samarbejde og dialog med den samlede industri og er blot ét af mange initiativer under ”Open for Business”-tiltagene, der skal være med til at øge den gensidige forståelse mellem Forsvaret og industrien.

”Vi tror på, at vi gennem samarbejde og dialog med den samlede industri kan medvirke til at øge forsvarets kendskab til markedet og den nyeste teknologi – og samtidigt medvirke til, at industrien kan få bedre kendskab til forsvarets behov og planer. Begge dele er gavnlige og kan medføre, at der vil være flere virksomhe­der, som afgiver tilbud på forsvarets konkrete udbudsforretninger. Der er således en fælles interesse i at samarbejde, og vi ønsker at være ”Open for Business” – det er ikke noget vi bare siger,” sagde direktør i FMI Flemming Lentfer blandt andet i sin velkomsttale.

Det er sjette gang i træk, at FMI gennemfører den årlige industridag. Meget er sket siden FMI slog dørene op for første gang i 2012, hvor der deltog 50 virksomheder. Ud over torsdagens knap 130 virksomheder deltog over 350 gæster fra hhv. industrien, uddannelsesinstitutioner og fra industriens brancheorganisationer.

En vigtig forudsætning for at skabe konkurrencedygtige rammer for forsvarsindustrien herhjemme er både FMI’s og virksomhedernes adgang til kompetent arbejdskraft. Derfor havde FMI også inviteret en række studerende fra Danmark Tekniske Universitet (DTU) og Copenhagen Business School (CBS) med til arrangementet.

 

HVEM STØTTER INTERFORCE I DIT OMRÅDE