Search form

Nyheder

Aktiviteter med idræt og bevægelse som omdrejningspunkt er populære blandt veteraner med psykiske skader.
Af Morten Fredslund

Idrætstilbud målrettet psykisk skadede veteraner rives i øjeblikket ned fra hylderne. Det gælder såvel hos DIF Soldaterprojekt og hos den frivillige organisation Veteranstøtten, som er blandt de største udbydere af idrætstilbud målrettet skadede veteraner.

”Vi har travlt på kontoret, og efterspørgslen på vores tilbud viser klart, at mange psykisk skadede veteraner kan se potentialet i at bruge idrætten og foreningslivet som et muligt springbræt til en bedre tilværelse,” siger projektleder i DIF Soldaterprojekt, Rune Oland Tanggaard i en pressemeddelelse fra Dansk Idrætsforbund, DIF.

Mens der i en årrække har været udbudt en række aktiviteter til veteraner med fysiske skader,   besluttede DIF soldaterprojekt per 1. januar 2017 at udvide veteranindsatsen til både at omfatte fysisk og psykisk skadede veteraner. Siden da har DIF Soldaterprojekt oplevet en markant vækst i antallet af henvendelser. 

Alene i 2017 har DIF Soldaterprojekt haft kontakt og udviklet tilbud til små 100 veteraner, der for de flestes vedkommende lider af PTSD. Deltagelse i DIF Soldaterprojekt omfatter bl.a. en motiverende samtale med hver enkelt veteran, idrætstilbud for veteranen og de pårørende i safezone og i det civile foreningsliv samt introduktion til en mentorordning med erhvervslivet.

”Flere og flere får øjnene op for idrættens muligheder og tilbuddene i DIF Soldaterprojekt. Selvfølgelig kan vi alene ikke få alle ramte veteraner på rette køl, men vi ved, at mange skadede soldater kan hjælpes gennem idræt, fysisk aktivitet og sociale relationer,” siger Rune Oland Tanggaard. 

Såvel hos DIF Soldaterprojekt som hos Veteranstøtten er der rift om de udbudte idræts-arrangementer for veteraner med psykiske mén.

Arkivfoto: Morten Fredslund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Vetcamp på Club La Santa

Hos Veteranstøtten har man også søsat aktiviteter, der er målrettet veteraner med psykiske skader. Blandt andet gennemfører man med støtte fra KrogagerFonden for tredje år i træk en ugelang Vetcamp på Club La Santa på Lanzarote. Vetcamp’en gennemføres til december, og der er plads til 12 veteraner med psykiske mén efter en udsendelse.

”Det er et faktum, at idræt har enorm stor positiv effekt for veteraner med PTSD og andre psykiske mén. Og målet med Vetcamp’en er, at styrke veteranernes selvværd gennem fysisk aktivitet, socialt samvær og fællesskab, så de får hjælp til at komme videre i livet. Vores erfaringer fra tidligere år viser, at Vetcamp’en har haft meget stor positiv effekt for deltagerne,” siger lederen af Veteranstøttens Idrætsudvalg, Finn P. Nielsen. 

Han og de øvrige frivillige arrangører af Vetcamp 2017 er netop nu i gang med at hverve ansøgere til årets Vetcamp, hvortil der de foregående år har været godt 40 ansøgere pr. gang. Læs mere om Vetcamp 2017 her: http://veteranstøtten.dk/wordpress/?event=veteranstoettens-vetcamp-2017

I øjeblikket udbyder Veteranstøtten i alt syv kommende aktiviteter for veteraner, hvor idræt, bevægelse og socialt samvær er omdrejningspunktet.

 

 

HVEM STØTTER INTERFORCE I DIT OMRÅDE