Search form

Nyheder

Med debatmøder, foredrag, udstillinger, musik, film og teater og spektakulære lysarrangementer markerer Haderslev Kommune og Haderslev Kaserne Danmarks befrielse den 4. maj.
Af Morten Fredslund

Siden 1950 har Haderslev Kaserne dannet rammen for Lysfestren, hvor tusindvis af borgere fra Haderslev og hele Syd- og Sønderjylland samles for at lytte til afspilning af frihedsbudskabet, se lysene blive tændt i vinduer, høre lysfesttalen og synge med på fællessange. I de senere år har et spektakulært 3D lysshow på kasernefacaden også været med til at give aftenen et drys magi og vække til eftertanke.

I år er ingen undtagelse, og for tredje år i træk bliver et specielt designet 3D lysshow kulminationen på markeringen af Danmarks befrielse den 4. maj 1945.

Siden 2015 har et gigantisk 3D lysshow på kaserne-facaden været en integreret del af Lysfesten på Haderslev Kaserne. I år er ingen und-

tagelse, og det spektakulære show forventes at tiltrække omkring 10.000 tilskuere den 4. maj. Arkivfoto: Morten Fredslund 

 

Markant markering

Lysfestens program er de senere år blevet udvidet. Debatmøder, foredrag, udstillinger, musik, film og teater sætter ikke alene fokus på historiske begivenheder men også på højaktuelle sikkerheds- og forsvarspolitiske emner.

”Som de seneste år forventer vi, at omkring 10.000 tilskuere vil gæste kasernen i forbindelse med Lysfesten. Lysfesten er traditionsbærende, og med den markante markering og de spektakulære lysarrangementer vil vi gerne skabe en form for rød tråd frem til 2020, hvor vi markerer 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark og 75-året for Danmarks befrielse,” siger chefen for Garnison Støtte Elementet på Haderslev Kaserne, major Henning Roland Dons.

Befrielsesdagen markeres med en lang række arrangementer op til og efter selve Lysfesten på Kasernen, der indledes den 4. maj kl. 21.50, hvor Tappenstreg og fakkeloptog ankommer til kasernen.  Garnisonskommandant, oberst Peer Sander Rouff byder velkommen, og prorektor Lykke Friis er årets Lysfesttaler op til det store 3D lysshow eksponeres på kasernens facade.

Læs mere om Lysfesten her: http://haderslevlysfest.dk

HVEM STØTTER INTERFORCE I DIT OMRÅDE