Search form

Nyheder

Tre jyske virksomheder fra forsvarsindustrien fik i dag besøg af forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. Blandt dem InterForce-støttevirksomheden Hydrema.
Af Morten Fredslund

For at styrke relationerne mellem Forsvarsministeriet og forsvarsindustrien i Danmark besøger den siddende forsvarsminister hvert år en række forsvarsrelaterede virksomheder. Det er brancheorganisationen Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark, FA, under Dansk Industri, DI, der tilrettelægger en rundtur for forsvarsministeren til nogle af medlemsvirksomhederne. 

I år gik turen til Jylland, hvor forsvarsminister Claus Hjiort Frtederiksen besøgte Hydrema, Sky Watch og Gomspace.

”Fra regeringens side ønsker vi at fremme dansk erhvervsliv og sætte gang i eksporten, og det gælder selvfølgelig også for forsvarsindustrien. Dialog og relationsbygning med forsvarsindustrien er en af vejene til at nå dette mål,” udtalte Claus Hjort Frederiksen i en pressemeddelelse, som Forsvarsministeriet udsendte kort før besøgene blev indledt.

”Jeg ser frem til at komme ud og besøge virksomhederne. Det vil give mig et indtryk af hverdagen og produktionen. Endvidere får jeg mulighed for at høre om de enkelte virksomheders samarbejde med Forsvaret, og hvilke muligheder der er for at udvide samarbejdet, så Forsvaret benytter de danske virksomheders kompetencer”, tilføjede forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. 

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen besøgte i dag den 22. august tre jyske virksomheder fra forsvarsindustrien. Blandt dem Hydre-

ma i Støvring, hvor adm. direktør, og formand for InterForce region Nordjylland, Jan Werner Jensen her fortæller om Hydremas produk-

tion af bl.a. ingeniørmaskiner og mineryddere. Foto: Forsvarsministeriet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mineryddere, droner og satellitter

Blandt de virksomheder som fik ministerbesøg var Hydrema i Støvring syd for Aalborg. Hydrema har i adskillige år været en aktiv virksomhed i InterForce, og Hydremas adm. direktør, Jan Werner Jensen er formand for InterForce region Nordjylland.

A/S Hydrema udvikler, producerer og markedsfører højteknologiske entreprenørmaskiner og -materiel.I 1995 indgik Hydrema og Forsvaret en aftale om udvikling og produktion af 12 stk. mineryddere. I dag er Hydrema markedsledende indenfor minerydning og har leveret mineryddere over hele verden. Bl.a. til det indiske forsvar. Singapore har også aftaget mange enheder, og US Army har også købt et større antal.

Da forsvaret i 2008 fik leveret 45 stk. svenskproducerede CV-9035 pansrede infanterikampkøretøjer, IKK, var det Hydrema, der havde fremstillet tårnet.

I Støvring besøgte Claus Hjort Frederiksen desuden Sky Watch, der udvikler droner til civil og militær brug, og i Aalborg besøgte han Gomspace, som bygger små satellitter.

Forsvarsministerens virksomhedsbesøg er en del af aktiviteterne under Forsvarsministeriets strategi til støtte for fremme af dansk erhverv – den såkaldte ”Open for Business”-strategi
 

 

HVEM STØTTER INTERFORCE I DIT OMRÅDE