Search form

Nyheder

Forsvarsministeriet og Forsvarets Personalestyrelse indledte i sidste måned jagten på officerer, der kan besætte otte ledige stillinger i FNs Hovedkvarter i New York.
Af Morten Fredslund

Danske officerer med udlængsel har netop nu mulighed for at søge en af en række stillinger, som står ledige i FNs Hovedkvarter.

Ikke færre end to danske oberster/kommandører, fire oberstløjtnanter/kommandørkaptajner samt mindst to øvrige officerer er efterspurgt til FN Hovedkvarteret i de jobannoncer, som blev slået op på Forsvarets jobportal den 26. april.

I FN's Hovedkvarter i New York  står p.t. otte stillinger ledige, som Forsvarsministeriet gerne ser bliver besat med danske offi-

cerer. UN Photo/Milton Grant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konkret er der tale om en Special Assistant (Military Assistant) to Military Adviser, en Senior Military Liaison Officer, en Planning Officer, to Assessment Officers, en Peacekeeping Affairs Officer samt to Planning Officers, Force Generation Service.

FN engagement skal styrkes

Ifølge stillingsopslagene har Danmark p.t. hverken personel fra politiet eller militæret  sekunderet til FN. Men da regeringen vil styrke Danmarks engagement i FN's fredsbevarende missioner, er personale med FN erfaring i denne proces et aktiv. Derfor ønsker Danmark at give danske officerer mulighed for ansættelse i militære stillinger i FN's hovedkvarter. Såvel erfaring med FN som FN missionserfaring vil blive vægtet ved besættelse af relevante stillinger, herunder ved udnævnelse til chefstillinger i FN-missioner, fremgår det blandt andet.

Ansøgningen sker gennem Forsvarsministeriets Personalestyrelse til Forsvarsministeriets Departemenet. På baggrund af en vurdering af de indkomne ansøgere vil Forsvarsministeriet promovere udvalgte danske kandidater over for FN, fremgår det af stillingsannoncerne, som man finder her.

Ansøgningsfristen for alle otte stillinger er den 14. maj.

 

 

 

HVEM STØTTER INTERFORCE I DIT OMRÅDE