Search form

Nyheder

Frem til den 10. august indgår et dansk/lettisk kompagni i den internationale øvelse Northern Strike i Michigan.
Af Morten Fredslund

Northern Strike blev skudt i gang i går og tæller cirka 6.000 soldater fra 20 amerikanske stater og en række allierede lande. Heriblandt Letland og Danmark, som bidrager med henholdsvis 54 og 71 hjemmeværnssoldater til et fælles dansk/lettisk kompagni.

Det er målet, at øvelsen skal uddanne og øve dansk og lettisk infanterikompagni i multinational ramme under anvendelse af færdigheder og kompetencer, som Hjemmeværnet har i sin struktur. Samtidig skal deltagelsen også øge kendskabet til dansk hjemmeværns kapaciteter og faglige niveau.

Men øvelsen skal også ruste de danske hjemmeværnssoldater til de opgaver som Hjemmeværnet løser i udlandet, hvor Hjemmeværnet indenfor de seneste ti år haft soldater udsendt til bevogtningsopgaver i blandt andet Afghanistan, Kuwait og Kosovo – og aktuelt er der en gruppe i Mali.
For at sikre den bedste opgaveløsning og sikkerhed i de internationale missioner er det vigtigt, at Hjemmeværnets soldater også får trænet og afprøvet sig selv i et internationalt miljø som eksempelvis under Northern Strike.

54 lettiske og 71 danske hjemmeværnssoldater indgår i et fælles dansk/lettisk infanterikompagni under Northern Strike 2017. Øvelsen

gennemføres i Michigan, og der deltager cirka 6.000 soldater fra seks forskellige lande.  Foto: Hélène Mogensen de Monléon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et halvt års forberedelser

”Deltagelse i Northern Strike er frugten af et halvt års koncentreret arbejde – nu er vi klar til at præstere og bevise for os selv, og vores internationale samarbejdspartnere, at vi kan levere militært arbejde på et højt fagligt niveau og i et internationalt miljø,” fortæller major Lars Eluf Pedersen, der chef for det dansk/lettiske bidrag.

Det dansk/lettiske kompagni ankom torsdag til Camp Grayling i Michigan, hvor hjemmeværnssoldaterne fik de sidste instruktioner og uddannelser i brugen af de amerikanske våben og det udstyr, de skal bruge under øvelsen.

Derudover har man trænet sikker ind- og udstigning af helikopter, da det vil være én af måderne, soldaterne bliver transporteret på i USA.

Selve øvelsen Northern Strike startede den 30. juli. De danske hjemmeværnssoldater blev en del af øvelsen den 31. juli, og de kommende ti dage vil de møde scenarier, der opbygger og vedligeholder deres militære færdigheder for at interagere og synkronisere aktioner i en multinational ramme både taktisk og operationelt, fremgår det af en pressemeddelelse fra Landsdelsregion Vest.

Ud over de ca. 6.000 deltagende soldater fra USA, Canada, England, Polen, Letland og Danmark på landjorden, vil der være luftstøtte fra den amerikanske National Guard.

 

HVEM STØTTER INTERFORCE I DIT OMRÅDE