Search form

Nyheder

Hjemmeværnets indsættelse ved den dansk-tyske grænse forøges til ca. 145 hjemmeværnssoldater. På mandag indleder man uddannelse af 150 soldater, der skal aflaste politiet.
Morten Fredslund

Ud over de 150 soldater, som Regeringen i dag har besluttet at indsætte for at aflaste politiet er 20 hjemmeværnssoldater, som indsættes ved grænsen. Hjemmeværnets bidrag til grænsekontrol øges dermed til ca. 145 hjemmeværnssoldater.

På et pressemøde fredag fremlagede forsvarsministeren, justitsministeren, forsvarschefen og rigspolitichefen de nærmere detaljer for en øget støtte til politiet fra forsvaret. Støtten betyder, at Forsvaret og Hjemmeværnet aflaster politiet med mandskab til grænseindsatsen og bevogtningsopgaver. Samlet set omfatter bidraget 20 hjemmeværnssoldater og 150 soldater og andet personel fra ddet øvrige forsvar, hvorved der vil blive frigjort 128 politiårsværk.

Allerede på mandag indleder Forsvaret og politiet en to uger lang uddannelse af de soldater, der skal indsættes som støtte for politiet. Uddannelsen vil blandt andet have fokus neddrosling af konflikter med civile borgere samt anvendelse af de magtmidler som soldaterne får udleveret som supplement til deres normale udrustning og våben, oplyste rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg på pressemødet.

I januar 2016 uddannede man godt 400 soldater til at kunne assistere politiet i rammen af Særlig Hjælp på de to modtagecentre for

migranter. På mandag indleder man uddannelsen af ca. 150 soldater, der skal støtte poliet med bevogtningsopgaver i Københavnsom-

rådet og logistisk støtte ved grænsen. Under uddannelsen vil der bl.a. være fokus på neddrosling af konflikter med civile samt brug af de

ekstra magtmidler, som soldaterne får udleveret som supplement til deres almindelige udrustning.  Arkivfoto: Morten Fredslund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen fastsat bagkant

Soldaterne fra Forsvaret fordeles med ca. 50 soldater i Københavnsområdet, hvor de skal udføre bevogtningsopgaver samt ca. 75 ved grænsen, hvor soldaterne primært skal hjælpe politiet med transport- og logistikopgaver, fremgik det af pressemødet.

De cirka 125 hjemmeværnssoldater, der p.t. er indsat ved grænsen, har siden juni sidste år støttet politiet med grænsekontrol ved den sønderjyske grænse og grænserne på Lolland og Falster.

Der indsættes ikke hjemmeværnssoldater til bevogtningsopgaver i Københavnsområdet, oplyser Hjemmeværnskommandoen.

Der er ikke fastsat en egentlig bagkant for Forsvarets støtte til politiet, men på pressemødet sagde forsvarschef Bjørn Bisserup, at Forsvaret indledningsvis kan bidrage i op til seks måneder, uden det går ud over Forsvarets øvrige operative opgaver.

 

HVEM STØTTER INTERFORCE I DIT OMRÅDE